Σε εξέλιξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

«Στον γύψο δε θα βάλετε την απεργία, καμία υποταγή στην πλουτοκρατία», είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στην διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα.

Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με το 902.gr., το μήνυμα των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών: «Να υπερασπιστούμε το μοναδικό μας όπλο: Το δικαίωμά μας να απεργούμε. Βασικό μισθό 751 ευρώ και επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Απαγόρευση των πλειστηριασμών. Όχι στη φοροληστεία και στα χαράτσια. Να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων».

«Τώρα σου δίνουν μέρισμα και αύριο σου παίρνουν το διαμέρισμα» φωνάζουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι δεν θα αφήσουν κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια άλλων.

Είχαν προηγηθεί προσυγκεντρώσεις στις πλατείες Κάνιγγος και Εθνικής Αντίστασης και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου.

Κουτσούμπας: Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες

«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει: έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος, για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη από την λαϊκή συμμαχία» δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και σωματείων στην Ομόνοια.

Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, παρά την έντονη βροχόπτωση.

Όπως μετέδωσε το thestival.gr, οι διαδηλωτές εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Μάλιστα, ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τη διάταξη «που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών».

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του κτηρίου των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών Χανίων, επί της οδού Τζανακάκη, πραγματοποίησαν μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν δυο πανό μπροστά από την είσοδο του κτηρίου και έγραψαν συνθήματα στους εξωτερικούς τείχους.

Παράλληλα φώναζαν συνθήματα και μοίραζαν φυλλάδια στους πολίτες. Αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ Φώτη Ριγανάκο, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δεν εμποδίστηκε η προσέλευση πολιτών στην Δ.Ο.Υ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμα αγρότες και εκπρόσωποι σωματείων, ενώ είχε προηγηθεί προσυγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απεργιακή κινητοποίηση και στα Γιάννενα.
.
Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Δημήτρης Βλάχος από την ΕΑΚ Πυροσβεστών και η Κατερίνα Πάνου, εκπρόσωπος των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από την Αλίκη Γιώτη, αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Στην πόλη της Καλαμάτας ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των σωματείων και συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ανέργων, γυναικών και σπουδαστών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και ταυτόχρονα καλούσαν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει τη Δευτέρα στις 7 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Αναπλιώτης, Β΄αντιπρόεδρος του ΕΚΝΛ.

New rooms en.athenspress.gr Press/ΠΗΓΗ:real.gr

Comments

comments