Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Γιούνκερ: Η τραγωδία στην Ελλάδα αποτελεί τραγωδία για όλη την Ευρώπη

«Με θλίψη μαθαίνω για τους πολλούς ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τους αγαπημένους τους κατά τη διάρκεια των θανατηφόρων πλημμυρών που έπληξαν την Αττική και την κεντρική Ελλάδα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ πληροφορούμενος την κατάσταση.

Ο Πρόεδρος έθεσε το μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ στη διάθεση των ελληνικών αρχών: “Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούμε. Οι κοινοτικοί μηχανισμοί βοήθειας βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών”.

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος Γιούνκερ εξέφρασε την απόλυτη αλληλεγγύη των κοινοτικών θεσμών προς τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές αυτή τη δύσκολη στιγμή.

“Μια τραγωδία σε ένα από τα Κράτη μέλη μας αποτελεί μια τραγωδία για όλη την Ευρώπη”, τόνισε.

O αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε νωρίτερα πως είναι ήδη σε επαφή με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Παρομοίως συλλυπητήρια απέστειλε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος εκ μέρους της Κομισιόν στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες στην Δυτική Αττική, δηλώνοντας πως “αυτές τις ώρες η Αττική δοκιμάζεται. Πολλοί συνάνθρωποι μας εκεί έχουν χάσει την ζωή τους. Περιουσίες έχουν καταστραφεί.”

“Θα ήθελα, δημόσια, εκ μέρους της Κομισιόν, αλλά και προσωπικά, να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου, αλλά και τη συμπαράστασή μας, αυτή την ώρα, στις οικογένειες των θυμάτων. Είναι μία ανείπωτη καταστροφή που χτυπάει αυτή την στιγμή την Ελλάδα”, δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος.

“Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω τη συμπαράστασή μας σε όσους αγωνίζονται αυτήν την ώρα για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή και την τραγωδία που τη συνοδεύειι”, συμπλήρωσε.

“Η Κομισιόν θα σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας στην Ελλάδα και ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με τις Ελληνικές Αρχές”, σημείωσε ο Επίτροπος.

πηγη euro2day.gr

Comments

comments