Κανονικά η εκτόξευση του Hellas Sat 3

Τέρμα στον συναγερμό στον οποίων τέθηκαν δορυφορικοί οργανισμοί που αναμένουν εντός των επόμενων εβδομάδων και μηνών την εκτόξευση δορυφόρων της από την βάση της Arianne Space στην Γαλλική Γουϊάνα, μεταξύ των οποίων και ο Hellas Sat.

Τα γενικευμένα απεργιακά μέτρα στη μακρινή Γαλλική γη που είχαν ενταθεί τις τελευταίες μέρες με αιτήματα για επενδύσεις σε υποδομές από την Γαλλία, βρίσκονται σε στάδιο εκτόνωσης και ήδη στο Κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων υπάρχει ηρεμία.

Οι δρόμοι έχουν ανοίξει και η ζωή επανέρχεται στην ομαλότητα, ενόψει και της εκλογικής διαδικασίας που ξεκινά στην Γαλλία την Κυριακή, στην οποία μετέχουν και οι κάτοικοι της Γουϊάνας, που αποτελεί την μεγαλύτερη έκταση γης ενταγμένη στην Ε.Ε. εκτός της Ευρώπης.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το πρόγραμμα εκτόξευσης δορυφόρων προχωρά πλέον κανονικά και οι πιθανότητες πρόκλησης οποιασδήποτε καθυστέρησης στο πρόγραμμα εκτόξευσης του δορυφόρου Hellas Sat 3 έχουν απομακρυνθεί, οπότε παραμένει σταθερά η προγραμματισμένη ημερομηνία – που είναι η 28η Ιουνίου.

Ολές οι διαδικασίες και προετοιμασίες– που να σημειωθεί δεν επηρεάζονταν από τις εξελίξεις στην Γουϊάνα – προχώρησαν χωρίς κανένα πρόβλημα και όλα προχωρούν κανονικά για την εκτόξευση του δορυφόρου που θα φέρει στο κέλυφός του και τις σημαίες Κύπρου και Ελλάδας σε 69 μέρες.

 

 

 

 

 

News rooms_athenspress.gr Press_Αμερόληπτος τύπος/

 

 

  

    

 

 

Comments

comments