Μια μέρα αποβολή επιβλήθηκε στον 15ο για τη μούντζα!


Η μούντζα που έκανε το γύρω όλου του κόσμου από τον 15ο μαθητή αλλά και παιδί πολύτεκνης οικογένειας, του χάρισε ποινή αποβολής μια μέρας.
Αλήθεια, εμείς τι ποινές πρέπει να ρίξουμε, σε όλους αυτούς που έχουν καταστρέψει την πατρίδα μας, η μούντζα τους ενόχλησε, άραγε έχουν κοιταχθεί ποτέ στον καθρέφτη τους και δεν έχουν μουντζώσει ακόμα τους εαυτούς τους!
Όχι μια, αλλά πολλές μούντζες θέλουνε, και μήπως θα ιδρώσουν τα αυτιά τους, τα παχύδερμα δεν καταλαβαίνουν τίποτα, έχουν πάψει να ακούνε και να βλέπουνε τι γίνεται γύρω τους.
Mε μια μέρα αποβολή τιμωρήθηκε τελικά ο Λαρισαίος μαθητής, που είχε απευθύνει χαιρετισμό…μούντζα στους επίσημους κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Για την ενέργεια του 15χρονου είχαν γίνει ουκ ολίγες πρωτοσέλιδες αναφορές και η είδηση αποτέλεσε αφορμή για συζητήσεις επί συζητήσεων σχετικά με την ορθότητα ή μη της πράξης. Η κοινή γνώμη διχάστηκε, με το νεαρό μαθητή να έχει τόσο σφοδρούς πολέμιους, όσο και φανατικούς υποστηρικτές. Οι τελευταίοι μάλιστα έβλεπαν τη μούντζα σαν την απλούστερη έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης απέναντι στα πολιτικά πρόσωπα και την επικροτούσαν με πάθος.
Στη Συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων στο 3ο ΕΠΑΛ Λάρισας 12 εκπαιδευτικοί ψήφισαν υπέρ της μονοήμερης αποβολής του, 6 πρότειναν να του γίνει απλώς επίπληξη, ενώ 2 να μην του επιβληθεί καμία ποινή.
Αξίζει να σημειώσουμε, πως το θέμα αντιμετωπίστηκε εξ αρχής από τους αρμοδίους με επιείκεια. Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Σύλλογος Διδασκόντων μπορούσε να επιβάλει μέχρι και πενθήμερη αποβολή στον μαθητή, αλλά είδε με κατανόηση το γεγονός ότι είναι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας και παράλληλα με το σχολείο εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής για να ενισχύσει οικονομικά την οικογένειά του.
Έχουν αγανάκτηση τα παιδιά μας, βλέπουν καθημερινά τους γονείς τους να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα χαράτσια που τους επιβάλουν και αρχίζουν και επαναστατούν.
Ένα πράγμα τους λέω μόνο, όταν θα ξεσηκωθεί οι νεολαία να βρουν τρύπα να χωθούν γιατί δεν θα γλυτώσει κανείς τους!
Της Μάνιας Τσαβλίδου

Comments

comments