Ευχές για ένα καλύτερο 2012…

 Δεν υπάρχει, δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως αυτό που πρέπει όλοι μας να ευχόμαστε πριν απ’ όλα για τον καινούργιο χρόνο, είναι καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας και βελτίωση καταρχήν των όρων ζωής των Ελλήνων πολιτών, ιδιαίτερα αυτών που υποφέρουν δεινά από την κρίση.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι στο σπίτι του άνεργου και αυτού που χάνει τη δουλειά του με τα «μέτρα», όχι μόνο οι ευχές μας, αλλά και η όποια βοήθεια με πνεύμα αλληλεγγύης, αλλά και αγώνα στο πλευρό τους, δεν είναι μόνο ευχή, αλλά χρέος. Ας είναι, όλοι μας χρειαζόμαστε κουράγιο και αισιοδοξία για τον καινούργιο χρόνο, για το μέλλον.

Και πρώτη απ’ όλα, την πίστη στο πανάρχαιο ελληνικό ρητό που έλεγε «Συν Αθηνά και χείρα κίνει». Και γι’ αυτά όλα χρειάζεται ψυχικό απόθεμα αισιοδοξίας και πίστης στις δυνάμεις μας. Βέβαια, αυτές τις μέρες το εορταστικό και αισιόδοξο πνεύμα μας το δίνουν τα έθιμα και η χαρά των ημερών, αλλά αυτή είναι μια περαστική ατμόσφαιρα που τα παιδιά τη χαίρονται περισσότερο. Μόνο που αυτήν τη χρονιά σε πολλές χιλιάδες ελληνόπουλα θα περάσει μια σκιά στο χαμόγελό τους και μια λύπη και παράπονο στα προσωπάκια τους, ιδιαίτερα αυτών που για πρώτη φορά αντιλαμβάνονται την οικογενειακή δυσκολία και τις ελλείψεις.

Η υγεία όμως, αγαπητοί μου, κατ’ αρχήν είναι αυτό που ευχόμαστε ο ένας στον άλλον και χρόνια πολλά. Η λεξούλα γεια, εις υγείαν, γεια μας, είναι χαρακτηριστική του Έλληνα ευχή και χαιρετισμός του νεοέλληνα και βέβαια προτεραιότητα στη ζωή του καθενός. Θα ‘θελα λοιπόν, για όλους τους αναγνώστες της «Athens Press» να ευχηθώ Χρόνια Πολλά με υγεία, ευτυχία και χαρά, εύχομαι το ίδιο όπως και σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, ιδιαίτερα σ’ αυτούς που με τον ένα ή άλλο τρόπο πάσχουν αυτές τις μέρες. Ψυχή βαθειά… και ψυχή βαθειά σημαίνει δύναμη εσωτερική και κουράγιο και ελπίδα, πάντα με προϋπόθεση την αγωνιστική διάθεση και ελπίδα ως βάση.

Βέβαια, εκτός από άτομα ή μέλη μιας οικογένειας και συγγένειας, είμαστε και συμπολίτες και συμπατριώτες και η τύχη μας είναι κοινή και το μέλλον μας, για τα οποία πρέπει να δώσουμε μέρος από τα ενδιαφέροντά μας τα ζωτικά, με πνεύμα αλληλεγγύης και αγάπης.

Και φυσικά, αυτές τις μέρες να μην ξεχνάμε μέσα στης γιορτινής ατμόσφαιρας το πνεύμα, ότι πάνω απ’ όλα η «αγάπη προς τον πλησίον» είναι χρέος μας και κατά το δυνατόν πρέπει να επιτελούμε. Βεβαίως, στον καθένα είναι γνωστά αυτά που γράφω και τα έχουμε ακούσει στο σχολείο, στην εκκλησία, στο οικογενειακό τραπέζι και τις πατρικές και μητρικές συμβουλές. Εμείς οι γονείς ,έχουμε μεγάλη υποχρέωση στα παιδιά μας να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη τους, δεν τους το χρωστάμε απλά, αλλά επιβάλλεται, δεν μας έφταιξαν σε τίποτα αυτά τα αθώα αγγελούδια, και πιστέψτεμε στο χέρι μας είναι, να τους προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο.

Χρόνια πολλά και υγεία προσωπική και οικογενειακή σε όλους σας και για την πατρίδα και το λαό μας και καλά ξεμπερδέματα από την κρίση…

 Της Μάνιας Τσαβλίδου

Comments

comments