Κομπίνες με εισαγόμενα επαγγελματικά

Γίνεται ένα επαγγελματικό όχημα που έχει οργώσει τους δρόμους της Ευρώπης να πωλείται σαν Ι.Χ. στην Ελλάδα; Aθανάτο ελληνικό δαιμόνιο…

Του ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)
Μια απίστευτη ιστορία έφτασε στα αυτιά μας τις προηγούμενες ημέρες από τις πηγές μας στο υπουργείο Μεταφορών. Όπως πληροφορηθήκαμε από καλά ενημερωμένους κύκλους, μετά από σχετική έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως πολλά εισαγόμενα επαγγελματικά οχήματα «μετατράπηκαν» σε ιδιωτικής χρήσης με στόχο να βγουν στην αγορά σαν μεταχειρισμένα ντίζελ με λίγα χιλιόμετρα.

Με βάση τις πληροφορίες μας πρόκειται για εισαγόμενα Opel Corsa Van & Toyota Yaris Van στην πλειοψηφία τους, με 700.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ, που ήρθαν στη χώρα μας σαν μεταχειρισμένα επαγγελματικά σε εξευτελιστικές τιμές. Σε δεύτερο χρόνο οι «εισαγωγείς» τα μετέτρεψαν σε επιβατικές εκδόσεις και προσπάθησαν να τα πουλήσουν σε τιμή ευκαιρίας. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου διασταύρωσαν τα στοιχεία και «ξεσκέπασαν» το καλά οργανωμένο κόλπο.

Παράλληλα από το ρεπορτάζ που κάναμε προκύπτει πως τα υπουργεία Μεταφορών και Περιβάλλοντος σκέφτονται να δημιουργήσουν ένα αυστηρό πλαίσιο ελέγχου για τα ντίζελ οχήματα, καθώς έχει διαπιστωθεί πως ένας μεγάλος αριθμός κυκλοφορεί με πρόβλημα στο φίλτρο μικροσωματιδίων DPF. Την ίδια πρακτική ακολούθησε πρόσφατα και η Αγγλία και έτσι η πρώτη κατηγορία για την οποία οι έλεγχοι θα γίνουν αυστηρότεροι είναι τα επαγγελματικά οχήματα.

News rooms_athenspress.gr Press_Αμερόληπτος τύπος/Πηγη:newsauto.gr

Comments

comments