Ελπίζουν σήμερα οι έμποροι στον θεσμό του Black Friday

Στην Ελλάδα της κρίσης και της οικονομικής στενότητας, η Black Friday προκάλεσε και φέτος παροξυσμό.

Ο θεσμός με τις μεγάλες προσφορές κυρίως στα ηλεκτρονικά, που ξεκίνησε από το εξωτερικό και από πέρυσι ήρθε και στην Ελλάδα, υιοθετήθηκε φέτος από σχεδόν όλη την αγορά, μικρά και μεγάλα καταστήματα, στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία. Οι καταστηματάρχες, έχοντας δει όλο αυτό το διάστημα τα έσοδά τους να είναι πενιχρά και την πρόσφατη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο να μην έχει φέρει τα αναμενόμενα, υιοθέτησαν σχεδόν όλοι τον θεσμό της Black Friday.

Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και απομακρυσμένα συνοικιακά μαγαζιά σε διάφορες περιοχές της Αθήνας διαφήμιζαν με τεράστιες ταμπέλες τις τελευταίες ημέρες ότι θα κινηθούν και αυτά στον ρυθμό της Black Friday κάνοντας προσφορές.

Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα, το γεγονός ότι φέτος στον θεσμό της Black Friday συμμετέχουν ακόμη και σούπερ μάρκετ, αλλά και μαγαζιά που… παραδοσιακά δεν συμμετέχουν στις εκπτώσεις όπως οι φούρνοι!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στην Black Friday και άλλα μαγαζιά, όπως για παράδειγμα ζαχαροπλαστεία και φούρνοι, που λόγω της ημέρας πωλούν χριστουγεννιάτικα γλυκά σε χαμηλότερες τιμές. Οσο περίεργο κι αν ακούγεται, μελομακάρονα πωλούνται στα 6 αντί στα 9,5 ευρώ λόγω… Black Friday.

Ουρές αξημέρωτα στην Αθήνα

Από την άλλη, πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν βάλει στόχο να κάνουν τις αγορές τους σήμερα και ενόψει Χριστουγέννων, και δηλώνοντας αποφασισμένοι να πάρουν αυτό που ήθελαν άρχισαν να σχηματίζουν ουρές έξω από τα καταστήματα ακόμη και από τις 5 το πρωί.

ews rooms_athenspress.gr Press_Αμερόληπτος τύπος

Comments

comments