Τσίπρας στο ΝΑΤΟ: Ο ευρω-ατλαντικός δεσμός να παραμείνει ισχυρός και σε ισότιμη βάση (φώτο αρχείο)

Στο τραπέζι τα επενδυτικά σχέδια με τους Κινέζους για τη ΝΑ Μεσόγειο

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της κινεζικής εταιρείας ενέργειας State Grid είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρώτη μέρα του επίσημου προγράμματος της επίσκεψής του στο Πεκίνο στο πλαίσιο της συμμετοχής στο επενδυτικό συνέδριο Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση:

1. Εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την πορεία του ΑΔΜΗΕ, καθώς ο κινεζικός κολοσσός της ενέργειας συνιστά το στρατηγικό επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ από τον Δεκέμβριο του 2016.

2. Συζητήθηκαν μια σειρά από πιθανά επενδυτικά σχέδια, για τα οποία η κινεζική εταιρία δείχνει έντονο ενδιαφέρον σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα καθώς και η διασύνδεση των νησιών

3.Εγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πρότζεκτ του EuroAsia Interconnector, το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει ενεργειακά Κρήτη, Κύπρο, Ισραήλ. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ, αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, όπου η κινεζική πλευρά, μέσω της συμμετοχής της στον ΑΔΜΗΕ και τον ρόλο που θα έχει αυτός στο συνολικό σχέδιο του EuroAsia Interconnector, εξετάζει τρόπους ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα σπουδαίο έργο για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

 

 

 

News rooms_athenspress.gr Press_Αμερόληπτος τύπος

 

 

  

    

 

 

Comments

comments