Με φάκελο-βόμβα χτύπησαν τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

Με φάκελο-βόμβα χτύπησαν τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

Έκρηξη σημειώθηκε στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου στις 18:30, στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει, μετά από ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού σε παγιδευμένο φάκελο, τον οποίο άνοιξε ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος. Ως αποστολέας του φακέλου εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες η «Ακαδημία Αθηνών» , ενώ το δέμα έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός και οι δύο συνοδοί του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες κανένας δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο ζωής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει τραυματιστεί στον θώρακα, την κοιλιακή χώρα και τα κάτω άκρα, ενώ έχει και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο.

Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, εισήχθη στο χειρουργείο, ωστόσο ο τραυματισμός του δεν κρίνεται πολύ σοβαρός και οι γιατροί δεν ανησυχούν.

Το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός βγήκε από το χειρουργείο, ωστόσο παραμένει στην εντατική για προληπτικούς λόγους.

Ελαφρύτερα είναι τα τραύματα του οδηγού και ενός ακόμη συνοδού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, καθώς και η αντιτρομοκρατική. Οι γύρω δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι.

Το αυτοκίνητο εξετάζεται εξονυχιστικά και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι επιτελείς της αστυνομίας έχουν δώσει εντολή στους φρουρούς όλων των πιθανών στόχων να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

 

 

 

News rooms_athenspress.gr Press_Αμερόληπτος τύπος/πηγη Real.gr

 

 

  

    

 

 

Comments

comments