Δύο άνδρες καταδικάστηκαν ως τζιχαντιστές του ISIS στην Κομοτηνή

Προμήθευαν με όπλα το Ισλαμικό Κράτος

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το δικαστήριο στους δύο τζιχαντιστές, Αμέρ Αλ Χασάνι και Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς που είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη. Οι αρχές θεωρούν ότι όχι μόνο είναι μέλη του ISIS, αλλά προμήθευαν και με όπλα την τρομοκρατική οργάνωση. Στόχος τους ήταν να πέρναγαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και να έφταναν στη… Συρία.

«Είμαστε αθώοι, ήρθαμε στην Ελλάδα για κάμπινγκ», δήλωσαν οι κατηγορούμενοι.

Όταν συνελήφθησαν, είχαν βρεθεί πάνω τους δυο μαχαίρια επιβίωσης 32 και 23 εκατοστών, άρβυλα, στρατιωτικά ρούχα, γάντια και ένας αορτήρας πολεμικού όπλου, τον οποίο ισχυρίστηκαν ότι είχαν για να κρεμούν τα σακ βουαγιάζ τους.

Οι δύο τζιχαντιστές ξεκίνησαν από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και έφτασαν με αυτοκίνητο στην Κοπεγχάγη. Από εκεί ήρθαν αεροπορικώς στην Αθήνα. Έμειναν στο κέντρο για έξι ημέρες και μετά πήγαν με ΚΤΕΛ στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος τους, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν να περάσουν στην Τουρκία με τα πόδια κι από εκεί με αυτοκίνητο να κατευθυνθούν στη Συρία και να πολεμήσουν στο πλευρό του ISIS.

Ο » Μάξιμος» είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση στη Βοσνία. Η αστυνομία τον είχε συλλάβει στο σπίτι του, σε προάστιο του Σεράγεβο. Εκεί είχαν βρεθεί 20 κιλά νιτρογλυκερίνης και TNT, αλλά και ζώνες αυτοκτονίας, με εκρηκτικά. Οι μυστικές υπηρεσίες της Σουηδίας τον παρακολουθούσαν έως πέρυσι.

«Η απόφαση είναι πολιτική. Είμαστε αθώοι», φώναξε ο «Μάξιμος» στο δικαστήριο που τους καταδίκασε σε 15 χρόνια κάθειρξη.

 

 

 

News rooms_athenspress.gr Press_Αμερόληπτος τύπος/

 

 

  

    

 

 

Comments

comments