Ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στο Φεστιβάλ Καννών

Δεκαοχτώ ταινίες κορυφαίων σκηνοθετών από κάθε γωνιά του κόσμου θα περάσουν από την κρίση του Ισπανού σκηνοθέτη, Πέδρο Αλμοδόβαρ, προέδρου του προέδρου του φετινού, επετειακού 70ού Φεστιβάλ των Καννών.

Και είναι ο «Δικός μας» Γιώργος Λάνθιμος με το «The killing of a sacred dear» που είναι υποψήφιος στο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς φεστιβάλ..

Η τελευταία φορά που ταινία Ελληνα σκηνοθέτη συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Καννών ήταν το 2015: ο «Αστακός» επίσης του Γ. Λάνθιμου. Το φετινό φεστιβάλ Καννών θα διεξαχθεί 17 – 28 Μαίου.

Tο «The Killing of a Sacred Deer» αφηγείται την ιστορία ενός χειρουργού, ο οποίος προσπαθεί να προσθέσει ένα καινούργιο μέλος στην οικογένειά του, ένα έφηβο αγόρι. Μόνο που η συμπεριφορά του αγοριού θα αποδειχθεί προβληματική και θα θέσει σε κίνδυνο την οικογενειακή γαλήνη του με την σύζυγό του, γκρεμίζοντας την ιδανική τους ζωή. Σύμφωνα με τις φειδωλές πληροφορίες από την παραγωγή, η ταινία είναι εμπνευσμένη από τον Ευρυπίδη με αναφορές στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες.

 

 

 

 

 

News rooms_athenspress.gr Press_Αμερόληπτος τύπος/

 

 

  

    

 

 

Comments

comments