Συνάντηση υφυπουργού Ανάπτυξης Α. Σκορδά με υφυπουργό Εμπορίου της Σερβίας Λ. Στάνκοβιτς

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς συναντήθηκε χθες με την υφυπουργό Εμπορίου της Σερβίας, Λιλιάνα Στάνκοβιτς που επισκέφθηκε την Αθήνα, προκειμένου να μετάσχει σε ημερίδα για θέματα που αφορούν στον καταναλωτή. Η κυρία Στάνκοβιτς ήταν επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας 12 υψηλόβαθμων στελεχών του σερβικού Υπουργείου Εμπορίου και ενώσεων καταναλωτών από τη Σερβία, που εκπαιδεύονται από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, σχετικά με:

•    την ευθυγράμμιση του νομικού πλαισίου προστασίας των καταναλωτών με το ευρωπαϊκό κεκτημένο,
•    την ενίσχυση της θεσμικής ικανότητας του υπουργείου και των αρμόδιων φορέων στην εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή,
•    την ενίσχυση συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ δημοσίων οργανισμών και ιδιωτικών φορέων κλπ
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές προστασίας των συμφερόντων του καταναλωτή και οι κυβερνητικές πολιτικές στις δυο χώρες υπέρ του καταναλωτή, ενώ διερευνήθηκαν και οι πιθανότητες συνεργασίας στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σχετικά με την πολιτική προστασίας των καταναλωτών

Η επίσκεψη της Σέρβικης αντιπροσωπείας έγινε στο πλαίσιο έργου Τεχνικής Βοήθειας προς τη Δημοκρατία της Σερβίας με τίτλο « Ενδυνάμωσης Προστασίας Καταναλωτών», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έργο υλοποιείται από την ελληνική εταιρία Η EUROPEAN PROFILES Α.Ε , η οποία και ηγείται διεθνούς κοινοπραξίας.

Η EUROPEAN PROFILES Α.Ε. είναι ανεξάρτητη εταιρεία παροχής υπηρεσιών συμβούλου (management consulting). Ιδρύθηκε το 1991 με κύριο αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή τεχνικής βοήθειας σε δημόσιους (διεθνείς και εγχώριους) φορείς, καθώς και στην ανάπτυξη και προώθηση καινοτόμων μεθοδολογιών και εργαλείων για τη λειτουργία, οργάνωση και αναδιάρθρωσή τους.

Comments

comments