Όλα όσα δε ξέρετε για τους Professional Sinnerz… Τι λένε αποκλειστικά στο athenspress.gr

Στο athenspress.gr μίλησαν οι Professional Sinnerz. Μας φανέρωσαν τα μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος, ενώ δεν δίστασαν να μας αποκαλύψουν πράγματα για την μουσική σκηνή της χώρας μας, που μέχρι πρότινος θεωρούντο «ταμπού».

Ο Γιάννης Στεργίου (Αδάμαντας ) και ο Σάββας Κουτσίδης (Dj Tyler) που είναι τα μέλη του συγκροτήματος, για ακόμη μία φορά, δήλωσαν ότι η επιτυχία τους οφείλεται αποκλειστικά στον κόσμο, που τους αγάπησε και τους ακολούθησε σ’όλα τους τα βήματα.

Διαφέρουν από τα «κοινά» συγκροτήματα διότι η φιλία καταλαμβάνει τη πρώτη θέση και δεύτερο έρχεται το group. Δεν έχουν καμία σχέση με τα «συγκροτήματα καταστήματα», όπου όπως δηλώνουν είναι και πολλά εκεί έξω. Ενώ απορία τους προκαλεί, πως μπορούν αυτά τα συγκροτήματα να λειτουργήσουν κατ’αυτόν τον τρόπο.

Έχουν κυκλοφορήσει δύο album από μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, εκ των οποίων ένας δίσκος τους με τίτλο «Amazing» έγινε χρυσός μέσα σε μία μέρα. Ενώ το άλλο τους album με τίτλο «Nothing Is A Coincidence» δεν υπάρχει πουθενά, αφού όλα τα αντίτυπα έχουν πουληθεί και δεν το έχει κανένα δισκοπωλείο της χώρας. Μέσα από από το «χρυσό τους album», ξεχώρισαν τα τραγούδια «Όταν σε είχα πρωτοδεί», «Θα ‘ρθω να σε βρω» και «πες ότι θες» 

«Όταν σε είχα πρωτοδεί»

Στο ευρύ κοινό έγιναν γνωστοί την άνοιξη του ’09 μέσα από το τραγούδι τους «Όταν σε είχα πρωτοδεί». Αξίζει να σημειωθεί πως από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες κυκλοφορίας του καταλάμβανε τις πρώτες θέσεις σε πολλά charts μεγάλων ελληνικών ραδιοφώνων. Σε λιγότερο από 5 μήνες το τραγούδι τους ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια views στο Youtube, μονοπώλησε τις πρώτες θέσεις του Mtv Hitlist και του top ten του MadTV.

Οι «Επαγγελματίες Αμαρτωλοί» από  το 2011 ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο ενώ έχουν κυκλοφορήσει και τραγούδια που έγιναν επιτυχίες όπως το single «Όταν Ξαναπεράσει» καθώς και το τραγούδι «Αν θα ήμουνα κοντά σου«. Και για τα δύο τραγούδια έχουν γυριστεί Video Clip. Το πιο πρόσφατο τους τραγούδι είναι το «Όλα Αλλάζουνε» που συμμετέχει και ο Neon.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΡΕΝΑΤΟ ΛΕΚΚΑ

Αρχικά θα θέλαμε να μας φανερώσετε τι ετοιμάζετε; Καινούργιο album; Video Clip; Ήδη τρέχει ο διαγωνισμός «Halls τόλμησέ το» – πείτε μας λίγα λόγια για αυτόν τον διαγωνισμό

Ετοιμάζουμε 2 κλιπ αυτό τον καιρό. Το ένα είναι για το κομμάτι «Τα χρόνια μου τα παιδικά» όπου συμμετέχει η Τζώρτζια από τους Μπλε, και το δεύτερο είναι το «Ψηλά απογειώσου» με συμμετοχές από τους Κόμη Χ, SMA, Sifu Versus, Tari White και Vito. Την σκηνοθεσία στο «Ψηλά απογειώσου» θα την κάνει ο Non Sap Visuals, ενώ στο «Τα χρόνια μου τα παιδικά» ο Sifu Versus. Ο διαγωνισμός της Halls ήταν μία πολύ διαφορετική πρόταση που μας έγινε και είναι μία καλή ευκαιρία για τους fans μας να μας γνωρίσουν να ανέβουν στο stage μαζί μας.

Πέρσι κλείσατε δέκα χρόνια συγκρότημα. Ποια ήταν η κορυφαία στιγμή στη καριέρα σας; Τι ήταν αυτό που σας απογείωσε;

Πολλές οι καλές στιγμές! Μας απογείωσε το «Όταν σ’ είχα πρωτοδεί» αλλά οι αγαπημένες μας στιγμές ήταν η κυκλοφορία του «Nothing is a Coincidence», το «Amazing», η συνεργασία με Swollen Members καθώς και όλες οι συναυλίες τύπου Amita Motion, MTV day, River Party και γενικώς όλα τα live όπου ο κόσμος τα «έσπαγε» μαζί μας»

Έχετε συνεργαστεί με αρκετούς εγχώριους αλλά και ξένους καλλιτέχνες. Έχετε μετανιώσει για κάποια από τις συνεργασίες σας;

Όχι για καμία. Προσέξαμε σε όλες μας τις συνεργασίες να γίνουν πράγματα σωστά και όπως τα είχαμε στο μυαλό μας.

Όλα αυτά τα χρόνια που είστε συγκρότημα υπήρξαν στιγμές που να είχατε μαλώσει άσχημα που να φτάσετε ακόμα και στο σημείο να διαλυθεί το group; Διότι ως γνωστόν είναι λίγα τα συγκροτήματα που αντέχουν στον χρόνο στην Ελλάδα.

Είμαστε πρώτα φίλοι και μετά group. Ποτέ δεν έχουμε μαλώσει στα σοβαρά, πάντα βρίσκουμε τη λύση όταν διαφωνούμε. Δεν είμαστε «συγκρότημα κατάστημα» όπως πολλά εκεί έξω, όπου όταν δεν μας κάνει κάποιος/κάποια τον διώχνουμε και βρίσκουμε αντικαταστάτη την άλλη μέρα και κάνουμε σαν να μην τρέχει τίποτα. Αναρωτιέμαι πως μπορεί να λειτουργήσει κάποιο Group έτσι.

Η μεγαλύτερη «εμπορική» σας επιτυχία ήταν το τραγούδι «Όταν σε είχα πρωτοδεί», ένα τραγούδι που ακόμα και τώρα ακούγεται συνεχώς και από τα ραδιόφωνα αλλά το βλέπουμε και στην τηλεόραση, τι είναι αυτό που κρατάει «ζωντανό» το συγκεκριμένο τραγούδι ακόμα και σήμερα; Γιατί οι Sinnerz δεν έχουν κάνει ακόμα μία τέτοιου βεληνεκούς επιτυχία; Οι συγκυρίες; Τέτοιου είδους επιτυχίες γίνονται μόνο μία φορά; Λάθος κινήσεις; Τι έφταιξε;

Ειλικρινά δεν έχουμε ιδέα. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ένα τέτοιο hit. Αν ξέραμε τι χρειάζεται για να το ξανακάνουμε θα το είχαμε κάνει και πάλι. Απλά το γούσταρε ο κόσμος και το ανέβασε εκεί που είναι. Δεν έχουμε «λαδώσει» ποτέ κανέναν σταθμό όπως κάνουν οι περισσότεροι, ούτε μας χρωστούσε κανείς χάρη. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και ίσως στο μέλλον μας «ξανακάτσει» ένα τέτοιο Hit. Δε θα «πεθάνουμε» από το άγχος, ούτε θα γράφουμε «εμπορικές κοτσάνες» για να καλοπιάσουμε κανέναν.

Κεφάλαιο FamilyTheLabel. Υπήρξατε ένα από τα πιο δραστήρια μέλη και επιτυχημένα συγκροτήματα «της οικογένειας» τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποχωρήσετε; Διότι πολλά ακούστηκαν και τίποτα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο από τότε. Υπάρχει γενικώς μία παραφιλολογία στην Ελλάδα για τέτοιου είδους ζητήματα.

Τίποτα δεν έγινε. Απλά φύγαμε γιατί δεν κολλούσαμε πλέον στο σχέδιο family. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα. Με τους ΝΕΒΜΑ έχουμε πολύ καλές σχέσεις, όπως επίσης με τον Prophet of noise, τον Vito και τον Ablaze.

Το album σας “Amazing” έγινε χρυσό μόλις σε μία μέρα. Αλήθεια, από το 2009 – χρονιά που κυκλοφόρησε ο δίσκος σας, μέχρι τώρα τι έχει αλλάξει στην ελληνική μουσική βιομηχανία; Έχουν μεσολαβήσει πολλά από το ’09; Πιστεύετε ότι ανήκετε στην «τελευταία γενιά καλλιτεχνών» που πρόλαβε τις δισκογραφικές εταιρείες

Ίσως και να ήταν το 2009 από τις τελευταίες χρονιές που ο κόσμος αγόραζε CD. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ο κόσμος έχει μάθει πλέον να κατεβάζει κάτι δωρεάν από το διαδίκτυο ή να το ακούει στο YouTube. Εμάς δεν μας ενοχλεί. Το internet ήταν πάντα φίλος μας. Είναι πλέον εύκολο τρόπος πλέον να έρθει σε εφαφή με το κοινό σου και να ακούσει την μουσική σου άμεσα.

Τέλος θα θέλαμε τα σχόλια σας για την κοινωνικό-πολιτικό-οικονομική κατάσταση της χώρας; Τι εύχεστε και τι ελπίζετε;

Ευχόμαστε να έρθει επιτέλους ένα τέλος θετικό, δε μπορώ να φανταστώ πόσο πιο χάλια μπορούν να γίνουν τα πράγματα.

Κάντε like στην σελίδα του Athenpress.gr στο facebook: Athens Press 

Ακολουθήστε μας στο twitter: @Athenspress

Ας δούμε κάποια από τα Video Clip των Professional Sinnerz

Professional Sinnerz – Όταν Σε Είχα Πρωτοδεί

Professional Sinnerz – Θα ‘ρθω να σε βρω

Professional Sinnerz – Όταν Ξαναπεράσει

Professional Sinnerz – Αν θα ήμουν κοντά σου

Comments

comments