Τουρκικές απειλές

Τουρκικές απειλές-Αχμέτ Νταβούτογλου

Τουρκικές απειλές-Αχμέτ Νταβούτογλου

Οι τουρκικές απειλές, αυτή τη φορά από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ότι η Κύπρος, να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ αν δεν επιλυθεί νωρίτερα το Κυπριακό. Μάλιστα μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση, ο Υπεξ της Τουρκίας , προειδοποίησε ότι, αν δεν υπάρξει λύση μέχρι την 1η Ιουλίου το 2012, κανείς να μην περιμένει από την Τουρκία, να δεχθεί την προεδρία της Νότια όπως χαρακτήρισε, Ελληνικής Κύπρου και να καθίσει στο ίδιο τραπέζι.

Την ίδια ώρα η Τουρκία φέρεται να προωθεί επικίνδυνες μεθοδεύσεις με στρατιωτικούς ελιγμούς στη Μεσόγειο, εμπλέκοντας και την Κύπρο. Αφορμή η ρήξη στις σχέσεις με το Ισραήλ, για το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει ότι η Άγκυρα προτίθεται να λάβει στρατιωτικά μέτρα και να επιβάλει ελεύθερη ναυσιπλοϊα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Σε περίπτωση που το πετύχει αυτό η Τουρκία, θα ενισχύσει τη ναυτική της παρουσία και στην περιοχή της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τουρκικά πολεμικά θα συνοδεύουν πλοία ακτιβιστών με στόχο την άρση του αποκλεισμού της Γάζας. Η Τουρκία αναμένεται να αυξήσει τις περιπολίες της και σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας, θα ακολουθήσει πιο επιθετική πολιτική. Σύντομα ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Γάζα.

Comments

comments