Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαίναλο Αρκαδίας

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαίναλο Αρκαδίας

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαίναλο Αρκαδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 11:00 το πρωί της Κυριακής στη θέση Ραπούνι στο Μαίναλο Αρκαδίας.
Η πυρκαγιά που βρίσκεται στην καρδιά του Μαινάλου καίει δασικές εκτάσεις και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Αυτή την ώρα καίει σε ρεματιά που είχε ξανά καεί το 2000 και δίνεται μάχη να μην προχωρήσει προς παρθένο δάσος.
Στην μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με πέντε επανδρωμένα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη Petzetel από το πολεμικό αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων της Πυροσβεστικής από όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου που έχουν κληθεί να συνδράμουν και βρίσκονται καθ’οδόν προς το Μαίναλο, ενώ ήδη στην περιοχή φτάνει και ένα ελικόπτερο από την Αθήνα.
Με εντολή του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του δήμου, υπό τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καρλή και προς ενίσχυση του έργου της πυροσβεστικής έχουν διατεθεί όλες οι υδροφόρες του δήμου Τρίπολης, από Τεγέα, Λεβίδι και Τρίπολη, ενώ υδροφόρες έχουν διατεθεί και από τους δήμους Γορτυνίας και Μεγαλόπολης

Comments

comments