Εκνευρισμός του Χρ. Παπουτσή, αποκαλεί τον Μίκη Θεοδωράκη προβοκάτορα

Ο εκνευρισμός του Χρ. Παπουτσή και αποκαλεί τον Μίκη  Θεοδωράκη προβοκάτορα
Ο εκνευρισμός του Χρ. Παπουτσή και αποκαλεί τον Μίκη Θεοδωράκη προβοκάτορα

Ο πολιτικός εκνευρισμός της κυβέρνησης ενόψει των σημερινών και των επερχόμενων κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα οδήγησε τον Χρήστο Παπουτσή να παρουσιάσει τον Μίκη Θεοδωράκη ως… προβοκάτορα!!! Μιλώντας, χθες, στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε την άστοχη επιλογή του να χρησιμοποιήσει τη δημόσια δήλωση του Μίκη στις 29 Ιουνίου, που αναφερόταν στους «πραιτωριανούς του Χρ. Παπουτσή» και προειδοποιούσε για χρήση βίας κατά των πολιτών, και να την συνδέσει με την «Αυγή», η οποία την δημοσίευσε και δεν την λογόκρινε όπως έκαναν τα μέσα ενημέρωσης που δεν καταγγέλλει.
«Ο Μ. Θεοδωράκης διατύπωσε τη δήλωση, η οποία δημοσιεύτηκε στην ‘Αυγή’, στην οποία μιλούσε για τους ‘πραίτορες’ του Παπουτσή οι οποίοι θα αιματοκυλίσουν την Αθήνα. Πού το ήξερε ο Μ. Θεοδωράκης; Αυτό για τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους άλλων εποχών στη δημοσιογραφία, στην πολιτική, στον συνδικαλισμό, θα ήταν προβοκάτσια και θα είχε καταγγελθεί ως προβοκάτσια», υποστήριξε ο υπουργός.
«Ο Μίκης Θεοδωράκης προβοκάτορας, κύριε υπουργέ; Αυτό λέτε;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν κατάλαβα. Γιατί; Είναι στο απυρόβλητο ο Μ. Θεοδωράκης;» απάντησε ο Χρ. Παπουτσής και συνέχισε: «Ποιος είναι ο Μ. Θεοδωράκης ο οποίος αναφέρεται σ’ έναν υπουργό της κυβέρνησης λέγοντας ότι εκείνος πυροδοτεί τη βία; Από πού κι ώς πού; Με τι στοιχεία; Δεν είναι πολίτης αυτής της χώρας; Δεν έχει ευθύνες απέναντι στην κοινωνία;».

Comments

comments